Onderdanige, sub, slaaf/slavin

Controle uit handen geven kan op verschillende manieren. Sommige mensen houden ervan om zich fysiek over te leveren aan hun partner door vastgebonden (bondage) of vastgeketend te worden, en dit al dan niet vergezeld van pijn (masochisme). Anderen vinden psychisch ondergeschikt zijn aan hun partner opwindend, bijvoorbeeld door uitgescholden te worden, door vernederende opdrachten te moeten uitvoeren of door de ander te laten beslissen wat er wanneer gebeurt. Ook een combinatie van alle voorgaande zaken is mogelijk. Genieten van de onderdanige positie kan dus op heel erg verschillende manieren.

BDSM_collar_backHet is heel belangrijk dat je degene die de controle van jou krijgt, 100% kan vertrouwen. Een onderdanige kan met zijn/haar dominant een D/s-relatie hebben, waarbij hij/zij uiteindelijk een collar om de hals krijgt. Dit is een halsband die voor BDSM’ers hetzelfde betekent als een trouwring bij vanilla’s: “Ik zie je graag, jij bent de mijne.” 

Doordat de verantwoordelijkheid in de handen van de dominant gelegd wordt, ervaren veel onderdanigen absolute ontspanning en rust. Wie een geweldige onderdanige is voor de ene dominant, zal dat echter niet voor een andere zijn. Hetzelfde geldt voor de dominant.

%d bloggers liken dit: