Koppen – BDSM wordt mainstream

21-03-2013

Video: http://www.een.be/programmas/koppen/bdsm-wordt-mainstream

koppen

“BDSM-studentenvereniging Kajira werd maandag erkend. Het boek ‘Vijftig Tinten Grijs’ werd bijna 600.000 keer verkocht. Dat triggert Koppen. Wat is nu precies BDSM? Waarvoor staat bondage, discipline, dominantie en sadomasochisme? Freakshow of – zoals sommigen zeggen – een geaardheid? Wij zochten het met alle plezier voor u uit!

Enkele leden van studentenvereniging Kajira (‘slavin’) vertellen waarom de erkenning zo belangrijk is: “Toen ik de eerste keer naar Kajira ging, was dat een openbaring: je bent geen freak, je bent geen buitenstaander.” “Ik vind het heel belangrijk om dat taboe te doorbreken,” zegt ook Pieter Reuse, 23 en webmaster van Kajira. “Omdat het ook onder jonge mensen wordt beoefend.”

“Vijftig Tinten Grijs heeft zeker het debat geopend en BDSM voor een groot publiek bespreekbaar gemaakt,” zegt Jantien Seeuws die haar thesis schreef over BDSM in Vlaanderen. Maar toch blijft het taboe erg groot. “Een vriendin van mij is nog door haar ouders naar een psychiater gestuurd. Dertig jaar geleden gebeurde dat ook met homo’s. Dat moet veranderen.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: